Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
27.05.2010

По покана на БХРА за първи път у нас заседава Борда на директорите на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA)

От 20 до 24 май т.г. д-р Гасан Аиди и колегите му гостуваха в курортните комплекси „Слънчев бряг" и „Златни пясъци” и наградиха колегите си за активна работа в туризма


От 20 до 24 май 2010 г. в курортните комплекси „Слънчев бряг" и „Златни пясъци", под егидата на министър-председателя на Република България - г-н Бойко Борисов, се проведе заседание на Борда на директорите на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (International Hotel & Restaurant Association - IH&RA).

IH&RA, BAHA, БХРА

В престижното събитие, което се провежда за първи път в България, взеха участие д-р Гасан Аиди - президент на IH&RA, членовете на Борда на IH&RA, г-н Благой Рагин - председател на БХРА и пожизнен президент на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA), представители на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA), Евро-средиземноморската ресторантьорска федерация, хотелиерските и ресторантьорски асоциации на Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Косово, Албания и Черна гора, както и представители на туристическия бизнес от цяла България.

Гасан Аиди - президент на IH&RA

Д-р Гасан Аиди - президент на IH&RA е един от най-сериозните лобисти в полза на България. „В своето експозе, представено на 47-я конгрес на IH&RA в Белград, той отдели специално внимание на природните дадености и възможностите за туризъм у нас”, сподели Благой Рагин, председател на БХРА - „Едва когато дойдох в България разбрах текста на българския химн - „Мила родино ти си земен рай", сподели тогава пред чуждестранните колеги от цял свят д-р Аиди”.

Гасан Аиди - президент на IH&RA

На работна среща с членовете на Борда на директорите на IH&RA и представителите на туристическия бранш в България гостите дискутираха на тема: „Отражението на световната икономическа криза върху туристичeската индустрия в България. Как да спечелим по време на криза. Предстоящият летен туристически сезон и неизползваните възможности на българския туризъм.”. На срещата с участието на д-р Гасан Аиди, президент на IH&RA в хотел „Империал” на кк „Слънчев бряг”, с изказвания в дискусията участваха чуждестранните гости Луис Лабез – член на комитета по сигурността във Франция, който представи темата „Сигурността в хотелите”, Йоханес Ленц, който говори за хотелската верига DOT Hotel, Мария Анна Бургес, представител на Международната организация по съхраняване на природата (IUCN), която засегна темата “Биоразнообразието: Моят хотел в действие”.

Гасан Аиди - президент на IH&RA

На пресконференцията в кк „Златни пясъци”, организирана от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Съюза на хотелиерите на „Златни пясъци”, Съюза на собствениците за развитие на „Златни пясъци” и Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ), гостите от IH&RA се запознаха с туристическите възможности на Варна и комплекса и с очакванията за новия летен сезон. За по-либерални мерки при влизането в България на чуждите туристи призова на срещата с медиите в „Иберостар Обзор Бийч - Изгрев" президентът на IH&RA. Той обърна внимание на необходимостта от привличане на китайски туристи, в което вече някои балкански страни са много активни. „На туриста му трябват шопинг, развлечение и добра храна. Имате всичко това, но ви липсва маркетинг", коментира президентът на IH&RA.

Гасан Аиди - президент на IH&RA

Пред медиите д-р Аиди подчерта, че е дошло времето „България, Сърбия, Черна гора и Хърватия да станат топ туристическите дестинации на Европа, ако обаче работят заедно за привличането на туристи и рекламират активно своите страни”. Той не спести основните, според него, проблеми на България, свързани с лошата инфраструктура, липсата на европейски стандарти относно категоризацията на хотелите, както и недостатъчното обучение на обслужващия персонал в туризма. БХРА ще настоява пред министерствата на външните работи и на икономиката, енергетиката и туризма за отпадане на визите за руснаци, сподели пред медиите председателят на асоциацията Благой Рагин по време на пресконференцията в кк „Златни пясъци” .

Гасан Аиди - президент на IH&RA

Гостът се срещна и с кмета на града – Кирил Йорданов, с който се запозна за първи път във Варна през месец юли 2009 г. , когато председателят на IH&RA беше на обиколка в България по покана на БХРА и за официалното връчване на наградата „СПА столица на Балканите” на Велинград.

Гасан Аиди - президент на IH&RAГасан Аиди - президент на IH&RA

По време на проведената среща с варненските медии в зала „Анимация” на хотелски комплекс „Иберостар Обзор Бийч - Изгрев", хотелиерите на кк „Златни пясъци" получиха Специална награда от Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация, която д-р Аиди връчи лично на Георги Щерев – председател на Съюза на хотелиерите на „Златни пясъци”. За активната си дейност в подкрепа на българския туризъм д-р Гасан Аиди беше удостоен от браншовите организации на кк "Златни пясъци" със званието "Почетен гост на кк „Златни пясъци".

Гасан Аиди - президент на IH&RAКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.