Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
26.04.2010

Престижната награда „Балканска столица на културния туризъм” беше връчена на специалните тържества във Велико Търново пред участниците в Международното изложение „Културен туризъм 2010”, пред гостите и гражданите на града

На традиционната церемония по обявяване на наградите на изложението в атракцион „Калоянова крепост” бяха наградени и членовете на УС на БХРА Костадинка Василева и доц. д-р Соня Алексиева


Културен туризъм 2010

На тържествена церемония във Велико Търново на 16 април т.г. беше връчена голямата награда на BAHA - „Балканска столица на културния туризъм". Отличието беше получено през месец януари т.г. на Световния конгрес на IH&RA в Белград. Още при организирането на Международно изложение „Културен туризъм” тази година, беше планирана церемонията в рамките на седмото му издание с тържествено шествие. Независимо от лошото време, пред сградата на театъра празникът за гостите и гражданите на града започна с танцови изпълнения на ансамбъл „Българе" и завърши по-късно вечерта със спектакъла „Звук и светлина".

Културен туризъм 2010

Лично Бранко Кривокапич, президент на BAHA и председател на HOR ES връчи наградата на управителя на Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов" Даниел Панов. Той заедно с колегите си от Управителния съвет на BAHA Дончо Таневски, член на Борда на IH&RA и председател на HOTAM и председателят на БХРА Благой Рагин поздравиха търновци с голямото признание. Кметът на Велико Търново д-р Румен Рашев благодари за престижната награда и подчерта, че тя принадлежи на гражданите на „Балканската столица на културния туризъм”, които оценяват и пазят нейното уникално културно-историческо наследство.

Културен туризъм 2010

На завършилото седмо Международно туристическо изложение „Културен туризъм” във Велико Търново още две престижни награди получиха членове на Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. На официалната церемония по връчването на наградите за участниците в борсата на 16 април т.г. в празничната атмосфера на „Калоянова крепост” в Арбанаси, беше обявена наградата на БХРА за членове на асоциацията с принос за развитието на културния туризъм.

Културен туризъм 2010

Тя беше връчена от председателя на асоциацията Благой Рагин за най-добра туристическа анимация на атракционно заведение - пикник „Българан” на Костадинка Василева ( „Палас” ООД - Казанлък), член на УС на БХРА. „Българан” е носител на Годишната награда на БХРА за „Атракционно заведение” на 2006 г. Костадинка Василева получи през същата година и специалната награда от РТА „Стара планина” за най-добър туристически предприемач, както и много други професионални призове през последните години.

Културен туризъм 2010

Известното атракционно заведение в град Казанлък е открито през м. май 2006 г. . Пикник „Българан” се намира в парк „Тюлбето” и е заведение на открито с 350-500 места. В него е обособена етнографска част с традиционни български носии и музикални народни инструменти, казани за варене на гюлова вода и др. Предлага посрещане на гостите по стар български обичай, залага на най-добрите български фолклорни и кулинарни традиции. Вечер под открито небе, на светлината на огъня танцов състав и оркестър представят българското фолклорно изкуство. На българските и чуждестранните гости се показват танци от различни региони на България, нестинарски танци, демонстрация на древните бойни умения на траките с музикален съпровод и дикторски текст на английски, немски, български език. Директно от барбекю гостите могат да избират различни български специалитети приготвени на жар, чеверме и традиционни ястия.

Културен туризъм 2010

Доц. д-р Соня Алексиева, ръководител на секция „Туризъм” в департамент „Икономика и бизнес администрация” на Нов български университет и член на УС на БХРА е първият носител на новоучредената награда “Личност с принос за развитието на културния туризъм в България”. Призът на Община Велико Търново и „Царевград Търнов” беше връчен за първи път на седмото Международното изложение „Културен туризъм” от кмета д-р Румен Рашев. Той благодари на С. Алексиева за приноса й в учредяването и организирането на изложението от създаването му до днес.

Културен туризъм 2010

На традиционната церемония по връчване на наградите на Международното изложение „Културен туризъм” във Велико Търново на 16 април т.г. в атракцион „Калоянова крепост” бяха отличени участниците в седмото издание на борсата. В рамките на изложението тази година беше обявено присъденото от Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) признание за В. Търново - „Балканска столица на културния туризъм”.

Културен туризъм 2010

На церемонията министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков поднесе наградата „Златен киликс” – 23-каратова реплика на античен съд от IV век пр.н.е., намерен на могилата „Голяма Косматка” на Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” за успешното управление на архитектурно-етнографския комплекс „Самоводска чаршия”.

Културен туризъм 2010

Община Велико Търново и общинската туристическа агенция "Царевград Търнов" присъдиха награди в пет категории. Община Смолян получи отличие за най-атрактивно представена туристическа дестинация, община Балчик - за популяризиране на нов обект от културно-историческото наследство, а община Несебър - за превръщането на традиционен градски празник във фестивал на културното наследство. С награда за атрактивно представяне на музейна колекция бяха отличени музеите в Шумен и Търговище и АЕК "Етъра" край Габрово. АБТТА даде своя приз “Асеневци” на Община Хасково, който връчи изпълнителният секретар на организацията г-жа Мая Филипова.

Наградите на филмовия фестивал „На Източния бряг на Европа” обяви на церемонията неговият директор г-жа Мария Карагьозова. Наградените филми на фестивала на седмо Международно туристическо изложение „Културен туризъм” във Велико Търново са:

• Зима край студен кладенец , продуцент: БНТ 1
заради импресивното присъствие на природата и биоразнообразието в един негостоприемен сезон

• Есен в Еркеч, продуцент: Община Поморие
заради експресивно и динамично поднесен автентичен фолклор

• Празнувай с нас! Никулден в Несебър, продуцент: Община Несебър
заради отчетливо и емоционално послание и оригиналния поглед към един морски курорт извън сезона

• Великодушната земя. , продуцент: БНТ 1
заради необичайната и въздействаща гледна точка за красивото и доброто в природата

• Никола Пиколо. Неизвървяния път. , продуцент: БНТ Пирин
заради добре проучената и конструирана тема и атрактивно поднесен иконографски материал

• Награда за компонент:
Камен Колев – за операторска работа по продукцията „Търговище – 8000 години търговски пътища“Каталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.