Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
04.03.2010

Българският туризъм и партньорите му проявиха изключителен интерес към Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010

Активно присъствие и участие на секциите и членовете на БХРА в програмата на изложението


ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

С рекорден брой посетители, представители на 348 фирми от цялата страна и над 20 страни от чужбина, приключи 27-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО. От 25 до 27 февруари 2010 г. в НДК изложението събра десетки членове на БХРА, които се представиха на щанда на асоциацията, със самостоятелни щандове и участваха в дискусиите и презентациите на съпъстващата програма.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

Изложението беше открито от г-н Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма заедно с представители на дипломатически мисии на страни, участници в изложението, депутати, представители на браншовите организации в България и на Европейската асоциация на браншовите организации ЕКТАА. При откриването на изложението г-н Иво Маринов заяви, че съществува възможност по Оперативна програма Регионално развитие България да усвои 15-16 млн. за реклама като туристическа дестинация.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

Сред официалните гости при откриването бяха Благой Рагин, председател на БХРА и много членове на УС на асоциацията. Организатор на борсата беше “ПРИМ ЕКСПО”, със съдействието и под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и браншови организации в туризма.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

Сред най-големите изложители от чуждестранните изложители отново са Гърция и Турция, представени от Националните си бордове по туризъм. С национално участие се представиха и Австрия, Кипър, Тунис, и за първи път - Италия и Доминиканската република с Националния си офис в Европа. В борсата участваха и туристически компании от Хърватия, Малта, Холандия, Тайланд, Русия, Израел, Германия, Великобритания, Перу, Македония. За първи път участие в изложението взеха фирми от Дубай, Словения, ЮАР.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма участва с представителен щанд от 120 кв. м щанд, на който на регионален принцип се представиха общини, съвети по туризъм и туристически информационни центрове. Освен на щанда на БХРА, много регионални секции и членове на асоциацията се представиха със собствени щандове. Интересът на посетителите и колегите привлякаха красивите и оригинални щандове на община Сандански, община Велинград, община Несебър, община Велико Търново, община Банско, община Белоградчик и др. На борсата по традиция участваха самостоятелно кк „Албена”, хотелски комплекс „Поморие”, хотел „Гранд Ермитаж Сол Мелия”, хотелски комплекс „Езерец”, както и колегите от Източни Родопи, от Тур Клуб „Ремарк”, от РТА „Родопи”, от РТА „Стара планина”, от Съвет по туризъм-София, Съвет по туризъм - Пловдив и др.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

Рекордният брой посетители през трите дни на борсата тази година, доказа изключителния интерес на професионалистите и гостите от София и страната към участниците и техните предложения. На всички щандове туроператори и агенции предлагаха многобройни оферти за великденските и майски празници с много бонуси към тях; за екзотични и далечни дестинации; за автобусни екскурзии до близки и далечни страни. На борсата и тази година българите можеха да избират от сега изгодни почивки и екскурзии в сезона и извън него.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

По време на борсата Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира и участва с представители на бранша в няколко важни дискусии - конференция на тема „Туристическо райониране на България”, кръгла маса за новия Закон за туризма, инициирана от Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) с представители на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българска туристическа камара (БТК) и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА), както и кръгла маса на тема „Повишаване конкурентоспособността на българския туристически продукт - добри практики”.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

В дискусията за новия Закон да туризма участваха заместник-министър Иво Маринов, председателят на БАТА Донка Соколова, председателят на БХРА Благой Рагин, председателят на БТК доц. Цветан Тончев и представителят на БСБСПА Сийка Кацарова заедно с десетки колеги-членове от представените организации. От името на членовете на БХРА позицията на асоциацията представи Георги Щерев, член на УС на БХРА и председател на Съюза на хотелиерите - кк "Златни пясъци". С голям интерес се проведе още една кръгла маса на борсата ВАКАНЦИЯ/СПА 2010 - "Повишаване на конкурентоспособността на българския туристически продукт - добри практики" събра в зала 8 на НДК много колеги от различни туристически региони. Свои мнения и предложения в кръглата маса представиха доц. Николина Попова, Любомир Пармаков, Соня Енилова, Любомир Попйорданов. От името на БХРА доц. д-р Соня Алексиева, член на УС на асоциацията, ръководител на секция "Туризъм" на Нов български университет представи своята гледна точка за проблемите с комуникациите, рекламата и работещите послания в българския туризъм.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО

Богатата съпътстваща програма на изложението предложи много дискусии и презентации, представяне на фолклорни и кулинарни изненади, демонстрация на нови технологии, езикови програми, занаяти и др. В рамките на изложението бяха връчени наградите на сп. „Туризъм и отдих” – „Златен приз” и наградите на 27-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО. (повече за тях в следващите новини).

©Текст и снимки: Соня АлексиеваКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.